40-годишната Виктория Матева дължала голяма сума пари на своя съсед – Йордан Коев, заради които той пребил майка й и баща й. Екшънът се разигра в село Първенец, а възрастните хора са откарани в болница. Задържаният мъж е овчар и живее сам. Той е син на кумовете на Матеви. 

Преди време жената взела 3600 лева назаем с уговорката да му ги върне, когато продаде фамилен имот. Той обаче започнал да си ги иска преди сделката, а тя нямала възможност да възстанови сумата. Заплашвал я многократно, а тя е пускала жалби в полицията и прокуратурата. 

Въпреки предупрежденията,  в четвъртък Йордан нахлул в дома й. Там обаче намерил само възрастните й родители – 78-годишният Димитър и 77-годшната Божана. Мъжът ги нападнал с със сап от брадва и започнал да ги заплашва с убийство. Виктория била вътре в къщата и като видяла какво се случва позвънила на 112. Полицията дошла след минути, а след нея и Бърза помощ. Йордан бил задържан след минути. 

По-късно Димитър е откаран в болница с две счупени ребра, а съпругата му е с охлузни рани, а Йордан е задържан в Първо районно.