Престоят и паркирането са забранени на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях. Така поне пише в Закона за движение по пътищата. Кой трябва да спазва въпросния закон? Естествено, че всички - дори и полицаите. Даже най-вече полицаите, които като пазители на реда и закона трябва да дават пример с поведението си. Читателка на TrafficNews.bg обаче ни се обади, за да съобщи, че полицейски автомобил е паркирал на пресечка на новопуснатия булевард "Васил Априлов" в Пловдив ето така: 

И още малко от Закона: Спирането за престой е забранено: на велосипедна пътека на разстояние, по-малко от 5 метра преди велосипедна пътека и на разстояние, по-малко от 5 метра след велосипедна пътека. Очевидно и тази точка от закона е погазена.

Читателката ни е разгневена, защото освен всичко друго трудно е направила десен завой към булеварда, защото полицейската кола е пречела. Какво да й кажем - на нея и на всички останали пловдивчани, които питат наистина ли законите важат за всички? Още повече, че не сме чули вчера около 14 часа, когато са направени снимките, в този район да е имало умиращ човек, да се е извършвал обир или да е имало специализирана полицейска акция...

Още новини ТУК

TrafficNews.bg