Чистачка крадла беше пипната на местопрестъплението в Основно училище "Княз Александър Първи" в Пловдив. Чевръстата ромка успяла да отараши доста детски ранички и джобове, преди едно от децата – третокласник от същото училище, да се оплаче на учителката си, че му няма джиесема.

Учителката проявила далновидност и разгледала видеото, запечатано от камерите в класната й стая. Какво било удивлението й, когато изведнъж в кадър се появила хигиенистката в училището Тинка, влязла в стаята, която по принцип не е нейна територия, и ловко започнала да пребърква раници и джобове на третокласниците.  

След като преподавателката се убедила, че крадлата е точно Тинка, обсъдила проблема с ръководството на училището и чистачката била повикана от тях. В началото тя се опитала да отрича, но скоро разбрала, че има неопровержими доказателства за деянието й, и си признала. След което била призована да върне веднага това, което е задигнала, и след известно време служителката на даскалото се появила с телефона в ръце. Ако се съди по времето, което й е било необходимо, за да го върне, най-вероятно той вече е бил предан на съучастник и тя е трябвало да го вземе от него.

Впрочем това едва ли е първото провинение на крадлата – оказва се, че за последната година доста деца са се връщали вкъщи без телефони и пари, но досега никой не се е оплаквал от това. Явно Тинка е решила, че е неуловима, и е забравила, че в класните стаи има камери.

Полицаите от Четвърто РУ са задържали крадлата за 24 часа. Предстои да се изясни колко деца са се простили с парите и телефоните си благодарение на ловките й пръсти. Що се отнася до самата Тинка, днес тя ще бъде уволнена дисциплинарно. Каквото и заслужава.

Още новини ТУК

TNS.bg