Напоследък зачестиха сигналите от читатели на TrafficNews.bg, в които те се оплакват, че при отваряне на бутилките на минерална вода от 500 мл и 1,5 л те получават кожно разкъсване поради стърчащ шип, намиращ се на изпъкналата част на бутилката, точно под резбата.

Репортер на TrafficNews.bg лично се убеди в проблема, след като си закупи бутилка от водата на известна марка и се опита да я отвори. Резултатът беше порязан пръст. Причината - точно този шип, който ни бяха описали нашите читатели.

Направихме снимки (на които се вижда и порязаното) и заедно с предположението си, че шипът е част от пластмасата, т.е. вероятно става дума за дефект при изливането на калъпа, направихме официално запитване до производителя - "Девин" АД.

В него отправихме молбата си да коментират от какво естество е проблемът, кой е отговорен за възникването му, какви действия ще бъдат предприети във връзка с опасността от нараняване, както и такива, свързани с превенция.

За съжаление 10 дни след изпратеното ни писмо със запитване, не сме получили нито отговор на въпросите си, нито цялостната позиция на фирмата по повод сигналите и проблема. 

Затова се чувстваме длъжни просто да предупредим читателите си: Внимавайте, като отваряте бутилките с минерална вода! По възможност - правете го с ръкавици...


TrafficNews.bg