Премиерът Бойко Борисов подарява тигър на пловдивския зоопарк, предаде репортер на TrafficNews.bg. Информацията все още не е потвърдена официално, но много скоро това ще стане ясно, тъй като в момента министър-председателят вече пътува за Пловдив. По наша информация тигърът също е подарен на премиера, най-вероятно от хора от чужбина. След като премиерът, заедно с българския патриарх Неофит I и бившия премиер Симеон Сакскобургготски пристигнаха в Асеновград за освещаването на най-новата църква "Св Архангел Михаил", сега той се отправи към Пловдив, за да огледа клетката на тигъра.

Припомняме, след общественото обсъждане, на което пловдивчани поискаха да има тигър в строящия се зоокът, бяха отпуснати 17 000 лева  за препроектиране на Зоологическата градина.

Идеята е на мястото на учебно-изследователския център в центъра на Зоокъта да има хабитат за тигър. След препроектирането на зоологическата градина ще бъде изготвена количествено-стойностна сметка за уточняване на нужните средства за изграждането на хабитата, пише още в решението. По предварителни данни ще са нужни около 1200 кв. м за обитаването на тигъра.

Припомняме, че екзотични животни от пет континента ще могат да се видят в новия пловдивски зоопарк. В списъка са леопардовите котки – сервал и оцелот. Една от най-красивите диви котки – евразийски рис, както и забавните сурикати. В списъка с 13 животни са още патагонска мара, носато мече, фламинго, наду, американска видра, камила, черен лебед и лама.

Металните конструкции и дървените части по всички хабитатите са завършени, като скоро ще започне облагородяването на площите около тях. 22 са хабитатите, като във всеки един от тях може да се отглеждат по 40-50 животни, ако видовете им позволяват.

Хабитатите ще се доближават максимално до естествената среда на животните. За мечките е заделена площ от 3 декара, която ще наподобява гора. Вътре те ще имат собствени басейн с рекичка, както и различни храсти с плодове.

Допълнена в 13,20 часа. Информацията е потвърдена! Бойко Борисов подарява бенгалски тигър на Пловдив! Тигърът идва от София.

Още по темата: Пловдив ще има мъжки бенгалски тигър, търсят му тигрица

TrafficNews.bg