В този момент Асеновград и България се прощава с незабравимата Надя Тодорова - актрисата, която всички ще запомним с неустоимия й чар и талант. Поклонението пред тленните й останки е във фоайето на читалище "Родолюбие", където се събраха десетки близки, приятели и почитатели на актрисата.

Във фоайето на читалището има поставен телевизор, на който се излъчват сцени от  различни интервюта и филми, в които е участвала Надя Тодорова. А те са повече от 30! И досега българите помнят култовите й реплики от филмите „Дами канят", „Двойникът", „Опасен чар”. 

Зам.-кметът на Асеновград Мария Вълканова разказа, че през годините е поддържала връзка с Надя. За последен път се чули преди година по скайпа и въпреки че вече е била зле със здравето, пак е питала за родния си град. Тя ще я запомни като деен човек, който се е интересувал от града и от развитието му, а асеновградчани си спомнят как често са я забелязвали да пие кафе на центъра на града и да общува със съвсем случайни хора.

Голямата българска актриса почина във вторник след дълго боледуване в чешката столица Прага, където от години живееше при дъщеря си. Желанието на Надя Тодорова е било да приключи земния си път в родния Асеновград.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg