22-годишната пловдивчанка Вени Славова, за която ви съобщихме, че продаваше отговорите от матурата по български език срещу 50 лева, е била арестувана този следобед, след което пусната от ареста. Тя е била разпитана за схемата, в която уреждала отговорите от матурите.

Домът на девойката също е претърсен. Победителката в конкурса „Мис тийн” се оказа брокер на отговорите на матурите след 12 клас, научи TrafficNews.bg

В поредица от постове 22-годишната Вени Савова публикува оферти за продажба на отговорите на матурата по български език.

Ето какво гласят и част от статусите на девойката: 

ВСИЧКИ МАТУРИ 2016:

50% ПО-НИСКА ЦЕНА - ПИШЕТЕ СЕГА!!!!

*НАЙ-НИСКА ЦЕНА ПРИ ГРУПА ОТ НАД 5 ЧОВЕКА*

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА БЕЗПЛАТНИ МАТУРИ ПРИ ПРОДАЖБА

ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПРОДАЖБА НЕ ВАЖИ САМО ЗА ЗРЕЛОСТНИЦИ!

Красавицата има над 5000 приятели и повече от 6 хиляди последователи. Самата тя се хвали, че е взела матурата си преди време с преписване и уверява колко е лесно.

„Поиска ми 50 лева и обеща да изпрати отговорите час след започването на матурата”, разказа предTrafficNews.bg зрелостник, пожелал анонимност.

По данни на момчето, отговорите, които е получило от девойката срещу уговорената сума, са били верни.

Мис Тийн дори вербувала свои агенти, като обещавала комисиона за всеки дванайсетокласник, който си купи от отговорите.
Освен по български, тя предлагала отговорите на матурите и по други предмети.

 

Междувременно за теч на матурите съобщи БНТ. Репортер на Националната телевизия вчера е купил отговорите на изпита по български език и литература за 12-и клас. След като днес следобед от образователното министерство разпространиха ключа за матурата, се оказва, че отговорите са верни. Отговорите са купени за 40 лева с уговорка да бъдат доплатени още 40. Посредникът е задържан от икономическа полиция.

Той е от Стара Загора, където са му преведени и парите за отговорите. За всичките 32 въпроса има пълно съвпадение на верните отговори.

Връзката с продавачите е осъществена чрез Фейсбук, а плащането - с куриерска фирма, тъй като човекът е отказал лична среща от съображения за сигурност. В 10.32 ч. днес матурата е била решена, а отговорите са изпратени на СМС.

Още новини от Пловдив и региона вижте тук:

TrafficNews.bg