За новия вид маркировка на пешеходните пътеки, която се появи на кръстовището на ул. "Лерин" и ул. "Силистра", ви информирахме преди няколко дни. Тогава читателите на TrafficNews.bg реагираха доста еднозначно - почти всички бяха доволни от придобивката и се радваха на "европеизирането" ни.

Всичко хубаво, но... Оказа се, че на една от зебрите насочващите ни къде да гледаме надписи са доста... противоречиви. Направо казано - обратно на вярното. Пише "Погледни надясно", а стрелката сочи наляво! Да се чуди човек всъщност къде да гледа.

Щеше да е само смешно, ако не знаехме, че новата маркировка засега се прави около училища и детски градини и се очаква да бъде много полезна за децата и по-големите ученици. Не знаем как ще обясните на детето си обаче, което до вчера сте учили накъде е дясно и накъде - наляво, защо стрелкичката показва обратното на това, което пише. Да не говорим, че според едно проучване жените по принцип доста често бъркат лявото и дясното. Сега съвсем ще се объркат, горките...

Така че очакваме по най-бързия начин това недомислие да се поправи! Защото ако вкъщи да бъркаме ляво и дясно, не е страшно, но на пътя е!

Междувременно на въпросното кръстовище поставиха легнал полицай, тъй като отсреща има детска кухня, ясли и градина и деца пресичат на път за ОУ "В. Петлешков". Сега се чудим как въпросният полегнал полицай се справя с посоките...

А на тези пътеки дясното и лявото са си на мястото...

Още новини ТУК

TrafficNews.bg