Националния тим на България показва майсторство в изваждането на шаран, каракуда и бял амур, в първите два тренировъчни дни на Световното първенство по спортен риболов (улов на плувка). Нашите са в състав: Веселин Василев, Заприн Манолов, Огнян Райдовски, Евгени Милев, Калин Запрянов, Симон Симонян с треньори Пламен Панталеев и Калин Митранов.

Общо 34 държави участват на големия форум, а сред имената на състезателите личат бивши световни и европейски шампиони като Алън Скоторн от Англия, Валтер Тамаш (Унгария), Уил Райсън (Англия), Ерик Дивенти (Белгия) и последния шампион на планетата в дисциплината Юрий Скипцов от Русия. По данни на Българската федерация по риболовни спортове на гребния канал в Пловдив има около 40 тона риба, което го прави идеален за провеждане на първенство от такова естество.

Целта, поставена от ръководството на централата, е влизане в Топ 10 на отбора ни, а ако се съди по резултатите от двете тренировки, това е напълно постижимо. Зрителите станаха свидетели и на нещо рядко виждано по време на вчерашните занимания. Близо 6-килограмов бял амур счупи 12-метровата въдица на руски състезател и той трябваше да се раздели, както с рибата, така и с пръчката си.

Най-много се хваща шаран, като средното тегло на един екземпляр е около 1.5 килограма. До петък са тренировките, а в събота и неделя официлните състезания. Самото откриване ще бъде утре от 18.30 часа на централната трибуна в комплекса.

Снимка: Архив

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg