Българи направиха суперавтомобил. Колата е проект на италиански автомобилен производител, но изработката е поверена изцяло на български екип. До момента са създадени две бройки. Едната е в България, а другата събира погледи на изложения за луксозни коли в Италия.

Механикът Кристиян Колев е част от екипа, произвел суперавтомобила. Като участник в проекта сбъдва и своя голяма мечта, а именно да създаде кола.

“Под капака се крият американски мускули, които са 6200 кубика, 450 коня, задно предаване, което несъмнено ще предаде емоция на човека, който шофира“, сподели той. 

Въпреки голямата мощност колата покрива най-високи европейски стандарти за екологичност. Екипът се състои от четирма души, които успяват да направят двете коли за по-малко от година.

“Най-скорошните изложения, в които успяхме да вземем участие, са в Торино, Болцано. Сега очакваме и организиране на есенните изложения. Най-трудното при производството е това, че всеки един детайл трябва да се направи на 100%, от което следва всеки следващ детайл. Ако първият детайл не е направен на 100%, и следващият детайл има проблем“, допълни още механикът Борислав Цветков.