Малко преди официалната премиера на концептуалния BMW Z4 на Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч, снимки на автомобила вече се появиха в интернет. Кадрите, осигурени от специализирания сайт Bimmerfile, показват напълно роудстъра, който трябва да демонстрира новия дизайнерски език на германската марка.

Дизайнът на автомобила е в границите, заложени от последните концептуални модели на BMW – X2 и 8 серия. При концептуалния Z4 като акценти могат да бъдат посочени оформлението на радиаторната решетка, заглаждането на линиите на купето, по-тесните стопове в сравнение с предишния Z4 и добавянето на интегриран спойлер на багажника – напомняне за „задниците на Бенгъл” при моделите на BMW от началото на века.

Въпреки екстравагантния вид на Z4, много анализатори са на мнение, че серийната версия няма да се различава сериозно от концепта, пише automedia.bg. И въпреки, че босовете на BMW обявиха, че развитието на дизайна на моделите ще е „по-скоро еволюция, отколкото революция”, концептът се различава сериозно от последния сериен Z4.