Да имаш алергия към нещо определено, не е приятно. Но още по-неприятно е, когато алергията ти е свързана със секса. Да, има такива и те не са никак рядко срещани. Алергиите от секс могат да са свързани със самия акт, с предмети или аксесоари.

Доказано е, че най-често срещаната алергия е към лубрикантите, а не към презервативите, както се опитват да убедят повечето мъже своите половинки. Често загряващият ефект, който имат лубрикантите, води до истинско парене, което за жените не е никак възбуждащо и секси.

Ако използваш някакъв лубрикант и започне да ти пари, премахни го по най-бързия начин с хладка вода.

Освен парене може да получиш и по-сериозни неща като обрив, мехури и дори задух. Ако това се случи, незабавно потърси лекарска помощ.

Както вече споменахме наистина съществува алергия към презервативи, т.е към латекса, който те съдържат, пише teenproblem.net. Алергични могат да бъдат както мъжете, така и жените. Алергията се изразява в парене и обрив малко след първоначалния контакт с латекса. За да бъдеш на 100% сигурен, че имаш алергия към латекс, а не към някой аромат, добавен към презерватива, трябва да си направиш текст за алергия.

Друга алергия, която може да се появи по време на секс, е към протеини. Интересен е фактът, че спермата може да се окаже алергенна за някои жени. Но не самите сперматозоиди предизвикват алергичната реакция, а съдържащите се в течността протеини. Някои жени проявяват алергия към определен мъж, а други – към всички. Алергичната реакция представлява зачервяване, обрив и мехурчета.


TNS.bg