Кръв, зловещи сцени, осакатени жени и мъже... Това ще бъде центърът на София на 8 май. Ако сте със слаби нерви, по-добре си стойте вкъщи. Защото гледката, която ще ни предоставят активисти вегани и вегетарианци, ще е доста стряскаща.

Те са решили да протестират срещу продажбата и консумацията на месо. За целта ще „разфасоват хора” и ще ги опаковат с фолио в тарелки - както е показано на снимката. След това кървавите тарелки ще бъдат изложени за продан.

Вижте как групата обясняват във Фейсбук идеята си:

Група млади активисти (вегани и вегетарианци) решихме да изразим личната си позиция и отношение спрямо продажбата и консумация на животни. Ние открито и твърдо заявяваме, че "Месото е убийство!" Нашият глас е гласът на труповете в чиниите, труповете в хладилниците, труповете в кланиците, труповете на село в двора на баба и дядо, труповете които висят в супермаркета или местната месарница. Труповете не могат да говорят, но ние можем. Станете част от една вълнуваща, незабравима и драматична демонстрация. Нека всички заедно бъдем гласа на животните. 

Защото, МЕСОТО Е УБИЙСТВО!!! И това не бива да бъде повече табу. Не приемаме да извъртаме поглед. Не приемаме да си затваряме очите. Не приемаме тишината, когато трябва да крещим! Не приемаме жестокостта с/у невинни. Не приемаме да се убиват невинни живи същества. Не приемаме мълчаливото съгласие. Не приемаме да стоим безучастни със случващото се. Не приемаме пасивността на тези които могат да направят нещо. Не приемаме и не приемаме!

Още новини четете ТУК

TNS.bg