За човешкото тяло е писано какво ли не. Със своите многообразни форми то продължава да привлича и писатели, и художници, и просто ценители. Разбира се, в модните списания преобладават дългите крака, изящните форми и правилните черти на лицето.

Но... интересно ли ви е това? Оказва се, че доста хора гледат на манекенките като на парче месо, колкото и грубо да звучи. Даже вече се появиха "телесни естети с отвращение". На тях особено им харесват фотосесии на майстори, които възпяват красотата на тялото. Всяка красота. Дори и уродливата според обществените стандарти.

Пред вас са двама такива майстори. Първият вижда красотата в "неправилността", вторият - в стандартите. Кои фотографии са по-забележителни - решете вие. 

1) Calle Stoltz

Тези фотографии имат ефект на избухнала бомба. Виждали ли сте такива? Разбира се, подобни фотосесии съществуват, но те се отнасят по-скоро към културата на ъндърграунда. Дали съвременното общество е готово да оцени красотата на тази жена, запечатана от фотоапарата? 










Или пък тази красота? При цялата си крехкост и неразвитост на формите — не стои ли пред вас една истинска жена?

















2) Christian Kettiger

А тези модели са напълно стандартни. Но подходът е различен - смес на фетишизма със здравото любуване на красивото женско тяло. 


























Още новини четете ТУК

TNS.bg

Използвани са материали на vev.ru