Жените правят секс, за да се омъжат, а мъжете се женят, за да правят секс. Всеки, който все още не е легнал в брачното ложе, си представя как ще лудува с любимата си цели дни и нощи. Дали днес това е истина или не може много да се поспори, но преди 120 години положението е било много, много по-лошо.  

През 1894-а Рут Смайтърс, жена на викарий, издава книга наречена Секс съвети за съпрузи и съпруги. Тя определя секса като „нещо, което трябва да бъде изтърпяно“. Целта на творбата е да помогне на младите булки да изтърпят ужасът на секса.  

Ето някои от основните постулати в наръчника:    

Сексът е гнусен и доста болезнен Егоистичният и сластен съпруг може лесно да се възползва от жена си. Кардиналното правило в брака трябва да бъде „Давай малко, рядко и неохотно“. В противен случай от нормален брак ще се превърне в плътска оргия.

Мъдрата булка ще позволи максимум два кратки акта на седмица, като с времето ще положи всички усилия да намали честотата. Имитирането на главоболие, сънливост и отпадналост са сред най-добрите приятели на жената. Мъдрата жена ще цели съпругът й никога да не вижда голото й тяло, както и тя неговото.

Много жени са открили, че е по-добре да са облечени в дебела вълнена нощница, както и съпругът им да е с подобна пижама. Дрехите не трябва да се свалят по време на секс – така се разголва минимална част от тялото.

Веднъж влязла в леглото жената трябва да загаси всички лампи и да не дава напътствия на съпруга си, за да не го окуражава.

Когато той я достигне, тя трябва да лежи възможно най-неподвижно. Движенията на тялото могат да бъдат определени като сексуално удоволствие от съпруга.

За много мъже най-голямото удовлетворение от секса идва при отпускането след края. Мъдрата съпруга трябва да направи всичко възможно мъжът да няма спокойствие, на което да се радва, иначе ще бъде окуражен да иска още.

Със свършването тя трябва веднага да започне да му се възмущава за всичко, което се сети. Към десетата годишнина на брака жената трябва да е постигнала крайната цел – прекъсване на всички сексуални взаимоотношения със съпруга си. По това време, за да го задържи в семейството, може да разчита на отговорността му към децата и обществения натиск.

Когато прочетохме това първо топките ни се свиха от ужас. После поставихме Рут Смайтърс и викторианската й епоха в Топ 10 на най-гадните неща, които могат да се случат на един мъж.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg