Дамите поначало са склонни към депресивни състояния. Има такива, които не излизат от тях по два-три месеца. Но когато стане студено... нещата се усложняват. По-малко от 20% тъгуват веднъж в месеца, 10% си позволяват "да се удавят в самосъжаление" веднъж на няколко години, но също такъв процент са готови на това няколко пъти в месеца. 15% са щастливките, които заявяват, че не знаят какво е това депресия. 

Най-честите причини за това състояние са: на първо място - проблеми в отношенията с любимия човек (25%), на второ - конфликти в работата (22%), на трето място - напрежението и претоварения график (по 10%). Запитаните дами посочват и други причини за депресията си - лошото време (6%), заболяване (5%), съжаление за минали грешки (4%), политическа и икономическа нестабилност (1%).

Отговаряйки на въпроса как се борят с депресията, повечето от дамите избират шопинг, пътешествие и секс. Сред останалите варианти, прогонващи лошото настроение са: мъжко внимание (10%), вкусна храна (10%), работа (6%), хоби или срещи с приятелка (4%), алкохол, театър, кино (1%).

Повечето от жените (61%) заявяват, че сексът е основният начин за борба с меланхолията, тъй като "отсъствието на интимни ласки задълбочава психологическото състояние". Едва 5% смятат, че да се спасиш от депресията със секс, не е добра идея. 

В анкетата са участвали 823 дами над 18 години, водещи полов живот.

TrafficNews.bg