Според общоприетото мнение женските гърди са символ на тяхната сексуалност, а между другото се използват и за хранене на новородените, но се оказва, че освен това имат приложение и в света на изящните изкуства.

26-годишната руска художничка Виктория от Санкт Петербург е разработила нова и нетрадиционна техника за рисуване в последните си творби. 

Вместо да използва традиционните четки за рисуване, тя нанася боите с пищната си гръд, съобщава сайтът huffingtonpost.com.

Ексцентричната рускиня споделя, че методът й включва размесване на няколко цвята масло или акварел върху палитра с формата на цвете, която после прилепва към гърдите си. 

След това започва да рисува върху платното, като придържа гърдата си с ръка.

Руската художничка споделя, че методът на пръв поглед може и да изглежда лесен, но всъщност изисква огромна концентрация, защото едно погрешно движение на гърдата променя замисъла на творбата и дори може да повреди цялата картина.

Ще припомним, че в света на изкуството е известен и още един ексцентричен творец - 56-годишният англичанин Тим Пач, който рисува с пениса си вместо с четки. 

 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg