Мъжете и жените изпитват определени страхове, свързани със секса, които обикновено се различават в зависимост от пола. Някои проучвания обаче потвърждават, че има и фобии, които са общи, пише "Монитор".

Ето седемте най-големи страха, които касаят както мъжете, така и жените.

1. Треперене или мускулни крампи

Лошата форма се отразява и на представянето в леглото. Този физически проблем може временно да прекъсне насладата от секса.

2. Прекомерно потене

Потенето е нормална реакция на тялото, но нито мъжете, нито жените искат това да се случи по време на секс. Опасенията им са, че миризмата може да откъсне партньора от удоволствието.

3. Видът на дупето

И мъжете, и жените са обсебени от външния си вид и затова се притесняват как изглежда тялото им, когато са голи. Когато става дума за определена част, най-важна и за двата пола, това определено е дупето.

4. Време за постигане на оргазъм

Мъжете го достигат бързо, а жените по-бавно. Затова първите се боят, че сексът ще свърши прекалено бързо, а последните - че им трябва прекалено много време. И двата пола искат да постигнат оргазъм едновременно, но това е трудно и е източник на напрежение.

5. Окосмяването

Всеки има различен вкус, що се отнася до телесното окосмяване, но когато партньорите не се познават добре, мъжете се боят дали са прекалено или недостатъчно окосмени. При жените този проблем касае най-вече зоната около интимните части.

6. Внезапни реакции на тялото

Тялото е подложено на голямо физическо напрежение по време на секс, затова могат да се случат и внезапни, но напълно естествени телесни реакции, например изпускане на газове. Въпреки всичко подобни неща притесняват и двата пола.

7. Гримаси и звуци по време на оргазъм

Всички се притесняват за това какво е изражението им и какви звуци издават по време на оргазма. Нуждата постоянно да изглеждате идеални дори и в този момент си иска своето и води до напрежение.

Още новини ТУК

TNS.bg