Човек може да подобри здравето си и да отложи появата на редица хронични заболявания, ако прави секс ни повече, ни по-малко от 31 минути поне два пъти седмично. Това твърдят водещи британски сексолози. Те установили, че ползотворните му за човешкия организъм свойства не започват от първата минута. Нещо повече, той започва да произвежда полезни химични съединения и антиоксиданти едва след 31-а минута.

Чрез антиоксидантите, отделяни по време на секс, човек предпазва клетките от свободните радикали. Противоокислителите, както още ги наричат, са група биохимични вещества, действащи благоприятно и отпускащо върху човешкия организъм. Те не само унищожават свободните радикали но и подобряват физиологията на организма, като го предпазват от вируси, бактерии, токсични вещества и подобряват имунната система.

Сексът, който продължава повече от половин час може да предпазва от сърдечни заболявания, рак и други болести. Ако той се практикува три-четири пъти седмично, имунната система укрепва, повишават се защитните свойства на организма.

Дългият секс има положително въздействие и върху хормоните, като действа като превенция срещу депресия и други психични разстройства.

Освен това, той подобрява състоянието на сърцето и циркулацията на кръвта, особено в мозъка. Доказано е, че намалява диастоличното кръвно налягане и нормализира нивата на холестерола.

Най-доброто решение за леки депресивни състояния нервност, напрежение, параноя, несигурност, отново се оказва сексът. След него мозъкът отделя ендорфин (хормонът на щастието), който намалява напрежението, като създава така познатото ни чувство на еуфория. Тъй като в спермата се съдържа веществото простагландин, което е доказано, че отговаря за доброто настроение на дамите, сексът без презерватив се оказва с по-позитивно въздействие върху доброто настроение.

Гладкостта на кожата също се подобряване. По време на секс нивата на естроген в женското тяло се удвояват, което на свой ред прави косата блестяща, а кожата мека като коприна. Потенето по време на секс пречиства порите и пази от дерматити.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg

Източник: пик