Загиналите във влаковата катастрофа в Южна Италия вече са 20 души. Двата влака се врязаха един в друг по линията между Корато и Андрия в областта Пулия.

Властите в южната италианска провинция съобщиха, че броят на жертвите при катастрофата вече е 20 души, предаде Асошиейтед прес. По-рано беше съобщено, че загиналите са най-малко десет души. Други десетки са ранени.

От отломките на машините са изкарани и ранени деца.

Италианските власти потвърдиха пред журналисти, че броят на загиналите при влаковата катастрофа в южната част на страната е достигнал 20 души, предава Reuters.

Кметът на Корато Масимо Мазили написа в страницата си във Facebook, че кошмарната гледка е приличала на самолетна катастрофа.

В болница са настанени около дузина други пътници, като състоянието на някои от тях е сериозно.
По-рано беше съобщено за 11 загинали при инцидента.

Кадри от мястото на инцидента показват как екипи на спешна помощ се опитват да извадят пострадалите от смачкани вагони, разпръснати около релсите. Катастрофата е станала в еднорелсов участък, което предполага грешка в координацията на преминаването, тъй като композициите трябва да се изчакват в двурелсови участъци.

По подобен начин по-рано тази година при голяма скорост се сблъскаха два пътнически влака в Германия, а при инцидента загинаха 11 души.

Последвало разследване установи, че вина носи отговорник по сигнализацията, който е позволил на единия от влаковете да премине по отсечката, вместо да изчака насрещно идващата композиция на безопасно място.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg