Жителка на Великобритания, получава диагноза безплодие, свързана с лоша работата на яйчниците.

Хана Карпентър и съпругът й Майк от Ипсуич, графство Съфолк, изпробват най-различни методи, за да заченат дете, включително ин витро. За съжаление нито един от тях не дал резултат.

Според Карпентър тя е успяла да забременее, чак след като започнала да тренира редовно. Въпреки увереността на лекарите, че е безплодна, преди три години жената ражда първото си дете – Нанси.

„Когато ми поставиха диагнозата, бях опустошена. Дори не се усъмних в думите на лекаря, че не мога да имам деца“, спомня си Хана. „Ин витро процедурата се оказа много тежка. Вторият път тя бе успешна, но пометнах. Мъжът ми преживя загубата много тежко“.

След раждането на първото им дете Карпентър се чувствала като най-щастливия човек и дори не се е надявала, че ще забременее отново. „Винаги съм мечтала да стана майка на две деца. Затова втората ми бременност две години по-късно бе същинско чудо“, обяснява щастливата майка.

Британката е родила две здрави момичета и засега не планира да има трето дете, но „никой не знае как ще се разпореди съдбата“.

Превод и редакция: Trafficnews.bg