Западен Лондон - гробищният парк на луксозни палати, които някога са били предназначени за кралските особи на Саудитска Арабия.

"Бишъпс авеню" в Хампстед е една от най-първокласните улици в цяла Великобпитания. Наредени като броеница на нея се кипрят 66 бляскави имения, но по-голямата част от тях са напълно необитаеми.

Кадри, направени от градски авантюристи, показват как по някогашния бял мрамор расте зелен мъх, а басейните, които е трябвало да бъдат пълни с кристална вода, всъщност са пълни с мръсотия, трупана през годините.

Палатите, предназначени за кралските особи на Саудитска Арабия, са били построени през 80-те години на миналия век. Интериорът е впечатляващ - стилни стълбища, покрити с различни орнаменти, простор и врати, които някога са били искрящо бели.

Днес стойността им може да надхвърли 350 милиона паунда. А собствениците им живеят в офшорните зони - Бахамите, Панама, Британските Вирджински острови.

Повечето от домовете тях никога не са били обитавани. В някои е живяно, но за кратко. Пред "Гардиън" местен жител от ирански произход споделя, че 95% от хората, живеещи в тази част на Лондон, всъщност не искат изобщо да са там. Улицата била твърде натоварена, било сиво и скучно.

Затова днес именията са само спомен за величие и тънат в забрава под слоевете прах, мъх и мръсотия.