Четирима юноши изчезнаха в индийския щат Махаращра, след като голяма вълна ги отнесе, докато си правели рисково селфи, съобщи в. „Таймс ъв Индия".

Група от седем младежи в четвъртък се разхождали на брега на Арабско море в града-сателит на Мумбай Васаи-Вирар. Младежите решили да си направят селфи в морето и въпреки предупрежденията на местните хора, влезли във водата. Успели да направят няколко снимки, но четирима от тях влезли по-навътре във водата. Поредната голяма вълна ги заляла и отнесла.

Спасителите още не са открили телата на младежите, най-малкият от които е бил на 15 години, а най-възрастният - на 19. Злополуката станала в деня, когато министерството на туризма разпространи препоръки за предотвратяване на инциденти, свързани със снимането на селфи. Министерството изисква щатските власти да обозначат опасните за селфи зони.

В Мумбай вече има 16 зони, където е забранено снимането на селфи. Според в. „Вашингтон поуст", цитиран от Дарик, Индия е на първо място по брой на жертвите при подобни инциденти. От 27 регистрирани смъртни случая заради селфи през 2015 година, почти половината са станали в Индия.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg