Последен шанс за мир в Украйна. В Минск лидерите на Германия, Франция, Русия и Украйна започнаха преговори за примирие в Донецк и Луганск. 

Докато политиците преговарят на най-високо ниво, в Източна Украйна боевете са по-ожесточени от всякога.

В Донецка и Луганска област по нищо не личи мирът да е близо. Атаките на сепаратистите срещу Дебалцево са отнели живота на 19 украински войници само през изминалото денонощие. Край Мариупол украинците опитват контранастъпление. 

И отново жертвите на войната са мирните граждани на Източна Украйна. Шестима загинаха в Донецк докато чакали автобуса. Снаряди удариха автогара, унищожавайки сградата и превозните средства.

„Чух експлозии. Когато дойдох, оцелелите измъкваха двама души от изгорелия автобус. Единият беше ранен много тежко. Мисля, че не е оцелял, докато стигне до болницата”, заяви полицай от самообявилата се ДНР. 

В Краматорск лечебните заведения са пълни с хора от вчерашната атака. Броят на жертвите нарасна на 16. Някои от тях са деца в предучилищна възраст. 

Камера от таблото на автомобил засне бомбардировката, която се приписва на сепаратистите.

На срещата в Минск се възлагат големи надежди. Евентуалният документ ще е базиран на мирния план, подписан пак в Минск преди 5 месеца. Този план така и не беше спазен и броят на жертвите наближава 6 хиляди. Дори четиримата лидери да се договорят нещо, не е ясно как новия мирен план ще се приложи на практика.

TrafficNews.bg