Благородната постъпка на едно обикновено бездомно куче по улиците на Банкок го превръща в истински герой

Денят на този четирикрак приятел започва за него както обикновено, с търсене на храна по кварталните кофи за боклук. Но в следващия момент се случва нещо, което прави този ден по – специален за него.

Той се натъква на голям найлонов плик, чието съдържание решава да сподели с познати за него хора от квартала, съобщават baubau.bg. Кучето сграбчва намерената торба със зъбите си и я носи пред вратата на близката жилищна сграда. От пакета се чува слаб скърцащ звук. Когато хората най – сетне го отварят, остават напълно изумени! В найлоновия плик лежало съвсем малко бебе. Виждайки го, те по най – бързия начин викат линейка.

Бързата помощ се оказва решаваща. За спасяването на новороденото, щеше да е твърде късно, ако то беше прекарало само още няколко минути в кофата за боклук.

Лекарите установяват, че бебето тежи под 2 килограма, страда от недохранване и тежка дехидратация. Те веднага го включват на системи и го откарват в болница, където полагат за него животоспасяващи грижи.

В крайната сметка малкото късметлийче оцелява, а неговият четирикрак спасител става известен в цял Банкок и не само! Историята за благородната му постъпка дори е показана по телевизията, а кучето получава орден за проявената си доблест.

Страшно е дори да си помислим какво щеше да се случи, ако точно в този ден то беше избрало друга кофа за боклук … Но неговите действия след намиране на бебето остават истински пример за кучешки героизъм.

TrafficNews.bg