Месеците упорита работа се изплатиха на Сиара Ган, 17-годишна ученичка от Филипините, която създаде сама прекрасната си рокля за бала, която веднага стана хит в социалните мрежи.

Сиара харесва еднакво изкуството и науката, но в създаването на роклята надделява любовта към изкуството. Вместо да си купи нещо вече ушито, Ган, с помощта на майка си, създава необичайно красива рокля, която собственоръчно изрисува.

– “Майка ми ме насърчи да си направя роклята. Исках да опитам нещо ново и си помислих “защо пък не”. Това беше последното голямо събитие в гимназията и имах месеци за подготовка” – казва момичето.

Отначало се обръща към експерт по дизайна, но след като не харесва резултата, тя решава да направи всичко сама от началото до края.

Тя и майка й купили почти три метра плат, кринолин и кристали Сваровски.

Първо зашили парче по парче роклята, а рисуването на цветята по кринолина продължили пет дни.

“Наскоро препрочетох книгата “Тигърчето Лили” от Джоди Лин Андерсън и реших да нарисувам портокалови цветове. Не нарисувах рози, защото, въпреки че са красиви, те не отразяват моя характер. Обичам силни цветове, като оранжево и зелено”, казва Сиара.

Роклята била готова за месец и девойката не обелила и дума за нея до бала.

– “Моят приятел не можеше да повярва на това, което виждаше, трябваше да погледне роклята два пъти. Мислеше, че цветята са принт”.

Ган публикува снимките на роклята си в социалните мрежи и досега в Twitter е събрала над 389 хиляди харесвания.

Източник: За Жената