Най-малко двама агенти на ФБР са убити, а трима други са ранени по време на изпълнение на заповед свързана с дело за експлоатация на деца в Южна Флорида, съобщиха властите.

Заподозреният е мъртъв, се казва в изявление на ФБР. По-рано заподозреният вероятно е бил в помещение в жилищен комплекс, заобиколен от правоприлагащите органи.

"ФБР проверява престрелка, свързана с агенти, която се случи тази сутрин около 6 часа сутринта в близост до булевард 10100 Reflections, Сънрайз, Флорида", се казва в изявление на ФБР. „Екип от служители на реда беше там, за да изпълни заповедта за издирване, разпоредена от федералния съд, в подкрепа на делото за насилствени престъпления срещу деца.“

Инспекционният отдел на ФБР разследва стрелбата, казаха още от ФБР.

„Тъй като това е текущо разследване, понастоящем няма да бъде публикувана допълнителна информация“, се казва в изявлението на агенцията.

Изключително рядко се случва специалните агенти на ФБР да бъдат застреляни и убити при изпълнение на служебния си дълг. Бюрото обикновено извършва арести и изпълнява заповеди за издирване, като преобладава заподозрените, известни с демонстрация на сила.

„Във ФБР сме склонни да обезвредяваме ситуациите, като премахваме опциите за борба или бягство като доминираме числено“, пише Джеймс Галяно, бивш агент на ФБР, през 2019 г. „За да арестуваме един, ние ангажираме 10 души. За 10, ще призовем 100 ”.