Земетресение с магнитуд 6,2 е регистрирано в четвъртък на индонезийския остров Сулавеси. Най-малко 34 души са загинали. Ранени са стотици хора

"Този брой може да се увеличи, но се надявам, че това няма да се случи ... Мнозина са под развалините", съобщава Али Рахман.

Около две хиляди души в провинция Западен Сулавеси са били принудени да напуснат домовете си. Унищожени са 60 сгради, включително хотелът и офисът на местния управител, пише ТАСС.

Бедствието унищожи и болница в град Mamuju, над 10 души остават под развалините, съобщава РИА Новости, позовавайки се на агенция France-Presse.

"Болницата беше унищожена, тя се срина. Пациенти и персонал бяха оставени под развалините, ние ги евакуираме", каза един от спасителите.

Метеорологичната агенция предупреждава, че може да последват още трусове, дори по-силни от предишния, а също така има вероятност от цунами. Заслужава да се отбележи, че Индонезия често изпитва сеизмична и вулканична активност поради позицията си на Тихоокеанския огнен пръстен.

През 2018 г. в резултат на земетресение с магнитуд 7,5 и последвалото цунами над 4,3 хиляди души загинаха или изчезнаха. През 2004 г. крайбрежието на Суматра беше ударено от земетресение с магнитуд 9,1 по Рихтер, което предизвика цунами, при което загинаха 220 000 души в целия регион, включително около 170 000 в Индонезия.