Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп скоро ще проведе скоро телефонен разговор с руския президент Владимир Путин. Това обяви самият той в първото си интервю след избирането му за президент на САЩ за вестник „Уолстрийт джърнъл“. Тръмп е получил прекрасно писмо от президента на Русия Владимир Путин, а скоро е планиран и телефонен разговор помежду им.

Новоизбраният президент смята да сплоти американския народ, изграждайки държава „в която всички се обичат“, става ясно още от интервюто, цитирано от БГНЕС. Той обеща да бъде по-позитивен, но потвърди, че е настроен за решаване на проблемите на страната, включително борбата с наркотрафика и нелегалната миграция. „Искам страна, в която всички се обичат“, изтъкна той.

Доналд Тръмп смята, че най-добрият начин да намали вътрешното напрежение е създаването на работни места. Той смята да направи това с национални инфраструктурни проекти, а също с подписването на добре обмислени международни търговки споразумения. Обмисля се също така да се взима от американските компании допълнителни мита за стоки, произведени в чужбина.

„По такъв начин ще успеем да им убием желанието да строят заводи в други държави, за да икономисат от работната сила”, смята Тръмп. Той възнамерява също да отслаби контрола над финансовите организации, за да позволи на „банките отново да дават заеми“, а също да засили контрола върху границата, за да се защити страната от наркотиците и нелегалните мигранти. В същото време той не изключи, че може да съхрани някои положения от здравната реформа на действащия президент "Обамакеър".

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg