Aмериканският президент Доналд Тръмп публикува прощално обръщение към гражданите на Съединените щати. Той  призова американците да се помолят за успеха на следващото правителство на САЩ, предаде Ройтерс.

Тръмп заяви, че в ролята си на държавен глава той е потвърдил свещената идея, че в Америка властите са отговорни пред хората.

„Направихме това, заради което дойдохме, и много повече.  Аз съм първият президент от десетилетия, който не е започнал никакви нови войни, а  администрацията ми  „възстанови силата“ на САЩ и американското лидерство в чужбина.Вдъхнахме нов живот на нашите съюзи (с другите държави) и сплотихме другите страни по света да се противопоставят на Китай, както никога досега“, казва  Тръмп.

Най-голямата опасност, с която се сблъсква САЩ, е загубата на увереност в себе си и тяхното „национално величие“.

 „Америка не е скромна страна на нерешителни хора, които трябва да бъдат скрити и защитени от онези, с които не сме съгласни“, добавил е Тръмп. Той  заяви, че се моли за успеха на новата администрация на Джо Байдън в това да гарантира сигурността и просперитета на страната.

"Сега, докато се подготвям да предам властта на новата администрация, искам да знаете, че започнатото от нас движение е само началото", заяви той. Тръмп отново осъди щурма на сградата на конгреса, който се случи на 6 януари след митинга, на който той говори.