Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп обвини днес настоящия държавен глава, демократа Барак Обама, че е създал "Ислямска държава". Милиардерът пък определи своята съперничка на изборите през ноември Хилари Клинтън за съосновател на джихадистката групировка.

На предизборен митинг във Форт Лодърдейл, в ключовия южен щат Флорида, снощи Тръмп разкритикува Обама, че посял хаос в Близкия изток, предаде Франс прес, цитирани от БНТ. "(Президентът на САЩ) е създателят на ИД", обяви той пред свои привърженици. След това Тръмп насочи атаките си към Хилари Клинтън, бивш държавен секретар на САЩ през първия президентски мандат на Обама, определяйки я като съосновател на терористичната организация.

По-рано вчера ексцентричният милиардер понесе вълна от критики заради своя призив към защитниците на правото да се носи огнестрелно оръжие да спрат кандидатката на демократите. Това изявление бе изтълкуван от някои като апел Клинтън да бъде застреляна, но впоследствие Тръмп уточни, че е имал предвид да се гласува срещу нея.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg