Американският президент Доналд Тръмп продължава яростната си атака към Световната здравна организация. Той дори я заплаши, че САЩ ще преустанови вноските в бюджета й, които са доста солидни. Причината е, че споре президента организацията е прокитайска и е толерирала китайското правителство в прикриването на истинските данни за развитието на епидемията от коронавирус в страната.

Те трябваше да знаят повече и вероятно са знаели, заяви Тръмп на брифинг в Белия дом. Имали са информация за заболяването, която не са оповестили по-рано, допълни той. Също той обвини китайските властии СЗО, че не са забранили пътуванията в чужбина, което е спомогнало за разпространениет она вируса по цял свят. Когато наложих забрана за пътувания, ме критикуваха. САЩ отпуска много пари на организацията, но може и да спрем средствата, каза още американският президент.

Коронавирусът засега е взел най-много жертви в Италия - 17 127, следва Испания - 14 045, Франция - 10 328, Великобритания -6 159 и Иран - 3 872. Всички тези държави надхвърлиха изнесените от Китайската комунистическа партия данни за 3 331 починали в страната.