Тийнейджър от Саудитска Арабия беше изпратен в затвора, след като властите разбрали, че той е флиртувал онлайн с 21-годишната американка Кристина Крокет, съобщава "Тhe Washington Post".  

Двамата общували в продължение на няколко седмици в YouNow - онлайн форум, в който видео разговорите между двама души да бъдат следени в реално време от другите потребители. 

Абу Син знаел няколко думи на английски език, но Кристина не знаела нито една дума на арабски. Двамата все пак успели да намерят начин да скъсят дистанцията помежду си и скоро техните разговори привлекли вниманието на стотици хиляди хора по света.
Малко по-късно момчето е изпратено в затвора за нарушаване на добрите нрави и религиозните правила. Говорител на полицията в столицата на Саудитска Арабия Рияд коментирал пред местна медия, че видеата с участието на Абу Син са повлияли по негативен начин на имиджа на страната. 

В крайна сметка Абу Син е пуснат под гаранция, но може да получи 5-годишна присъда и да бъде принуден да плати глоба в размер на 800 000 долара. 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bgа