От 8 юни насам терористите, свързани с “Ислямска държава”, са извършвали средно по една смъртоносна атака на всеки 84 часа. Това съобщава Си Ен Ен, цитирайки проучване на групата “Интел център”. Става дума за нападения извън зоните на конфликти, каквито са Сирия, Ирак, Либия и Йемен.

От началото на годината броят на атентатите в Европа и други райони на света значително се ускорили, констатират експертите. Повече от половината от тях били извършени в големи градове, които не са смятани за традиционни мишени на джихадистите, пише 24 часа. Такъв е случаят със заклания свещеник в Сент Етиен дьо Рувре във Франция или с взривилия се сириец в Ансбах, Германия.

В събота фалшив сигнал за бомба евакуира търговски център и намираща се наблизо жп гара в Мюнхен. Градът още не се е съвзел от стрелбата, при която тийнейджър уби 9-има души и сам се гръмна. Полицията евакуира гарата и мола, но не откри взривни устройства. В неделя шефът на британската полиция пък заяви, че въпросът във Великобритания не е дали, а кога ще има атентат.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg