Студентка от Университета в Кеймбридж е починала след падане от самолет от над 1500 метра височина. Тя била на учебно пътуване в Мадагаскар, съобщава „Дейли Мейл“, цитиран от Блиц.

Внезапно 19-годишната Алана Кътланд решила да отвори вратата на самолета. Тя летяла с малка „Чесна“ над африканската страна.

Алана била втора година студентка по биологични и природни науки. Тя била на обмен в Мадагаскар. Паднала от самолета 10 минути след излитането.  

Тялото ѝ паднало някъде в дивата савана и полицията се опасява, че никога няма да го намери, защото мястото се обитава от свирепи хищници.

Според местни медии. Студентката отворила вратата на самолета пред погледа на ужасения пилот и друг пътник. Тази информация не е потвърдена.

Твърди се още, че Алана и родителите ѝ имали няколко напрегнати разговора по телефона в дните преди ужасния инцидент. От семейството заявяват, че са „съсипани от загубата на нашата прекрасна, красива дъщеря, която озаряваше всяка стая, в която влизаше“.

Студентката се прибирала от пътуване с проучвателна цел отдалечения район Анджаджави. В Мадагаскар тя била, за да довърши свое Изследване.