Христо Стоичков зарадва стотици български деца в Чикаго. Камата, който продължава представянето на биографичната си книга "Историята", още в ранни пристигна в едно от българските училища в града и бе посрещнат от над 400 малчугани, информира "Труд".

Стоичков носеше със себе си "Златната топка": "Всички ще получите автограф и всички ще пипнете топката", започна бившият нападател на "Барселона".

До него на сцената застана, който е един от най-уважаваните българи в САЩ. Мултимилионерът, който е дългогодишен приятел на бившия нападател на "Барселона", пръв получи привилегията да се снимка с наградата.

След това Камата изнесе едночасова лекция на децата и родителите им. Разказа за футболните си години и за сегашната си работа в телевизионния гигант "Унивижън".

"На последното световно първенство в Русия победихме всички телевизии", каза Стоичков - "Най-гледани бяха нашите документални филми. Важното е, че съм щастлив, че работя в тази телевизия и правя интервюта с най-известните хора във футбола. До мен работят величия като Иван Саморано, като Феликс Фернандес. Но аз съм част от един уникален екип от момичета и момчета, без които не можем. Аудиторията ни редовно е над 100 милиона зрители и всички сме горди с тях. Започнах с договор за четири години, а наскоро подписах нов за още четири", разказа още Камата.

Стоичков беше посрещнат от облечени с родни носии деца и по стара българска традиция отчупи от питка със сол и мед.

Шефкет Чападжиев също разказа на препълнената зала как се е запознал със Стоичков и как е дошъл в САЩ преди 56 години.

Кавалерът на "Златната топка" обяви, че с Мистър Чап ще е първата снимка със "Златната топка", защото именно в Чикаго и с негова подкрепа България постигна първа победа на световно първенство – 4:0 над Гърция през 1994 година.