Страните в конфликта в Нагорни Карабах прекратяват огъня. Това съобщиха от военните министерства на Армения и Азербайджан, предаде ТАСС. В момента са в ход и преговорите по детайлите на примирието.

Азербайджан и сепаратистките власти на района Нагорни Карабах, населен с етнически арменци, постигнаха споразумение във вторник, което трябва да сложи край на 4-дневните ожесточени боеве в спорната територия, съобщи Министерството на отбрана на непризнатата република Нагорни Карабах, предаде в същото време AFP.

„Постигнато е споразумение за прекратяване на огъня с Азербайджан", заяви говорителят на ведомството в столицата Степанакерт. „Дадена е заповед за прекратяване на стрелбата", добави той.

Най-малко 64 души, повечето от които войници, са загинали при ожесточените боеве от последните четири дни в Нагорни Карабах, предаде Франс прес. Най-интензивните боеве за последните 20 години продължиха и през изминалата нощ по цялото протежение на фронтовата линия.

За днес е насрочено и заседанието на т.нар. Минска група на ОССЕ, председателстваната от Франция, САЩ и Русия за Нагорни Карабах, която има за задача да намери изход от този "замразен" от 20 години конфликт.

Още новини ТУК

TNS.bg