Служител на Amazon оцеля след скок от 12-етажна сграда, определен от полицията като опит за самоубийство, съобщи по-рано тази седмица Bloomberg. Мъжът, който не е идентифициран от властите, е изпратил имейл до стотици служители на Amazon, включително изпълнителния директор на компанията Джеф Безос, преди инцидента, разказва човек, запознат със случая, цитиран от Bloomberg. Той е оцелял след скока от 12-етажната сграда Apollo, собственост на Amazon, след което е откаран в сиатълска болница. Имейлът подсказва, че опитът за самоубийство е свързан със заявление за трансфер в друг отдел на компанията, което служителят е подал наскоро.

Молбата му обаче не е уважена, а служителят е бил поставен в план за подобряване на представянето. Тази стъпка може да доведе до уволнение, ако представянето не е подобрено, разкрива източникът на Bloomberg, запазил анонимност. В имейла служителят се изразява критично по повод на начина, по който молбата му е била третирана и намеква, че може да посегне на живота си. „Мислите ни са с нашия колега, който продължава да се възстановява,“ казаха от компанията в прессъобщение.

„Той получава възможно най-доброто медицинско обслужване и ние ще продължим да го подкрепяме по време на процеса на възстановяване.“ Amazon полага сериозни усилия да подобри имиджа си на труден работодател, след като материал на New York Times миналата година представи компанията като работно място, където служителите са окуражавани да се възползват един от друг, за да напреднат в кариерата. Гигантът за електронна търговия оспорва тази квалификация.

TrafficNews.bg