„Сватбеният блог” на булката от Норвегия предизвика милиони гневни коментари. Историята на младото момиче, описана в интернет-дневника, шокира цяла Европа.

В интернет момичето разказа за предстоящата сватба с мъж три пъти по-голям от нея, съобщава 1tv.ru. От дневника на момичето става ясно, че родителите й са главни организатори на събитието и я утешават относно първата брачна нощ.

И точно, когато общественото възмущение достигна своя връх, стана ясно, че сватбеният блог е постановка от норвежка обществена организация. С тези радикални мерки правозащитниците искат да привлекат внимание към проблема с ранните бракове по принуда.

„Бяхме принудени да използваме крайни мерки, за да стреснем хората. Например, в Бангладеш майка задължава собствената си дъщеря да се премести при непознат мъж. Момичетата ги продават като стока, но това не се обсъжда.”, разказва Джесика Цимеран, координатор на „План Интернейшънъл”.

Не случайно датата за сватбата на 12-годишното момиче бе определена за 11.10- Международен ден на момичетата. Много хора в Европа се опасяват, че сексът с непълнолетни в някои държави ще се смята за нормално. В Холандия се наложи намесата на Върховния съд, за да затворят действащ клуб на педофилите „Мартайн”.

TrafficNews.bg