Седемгодишното японско момче, изоставено за назидание преди 6 дни от родителите си в гора на остров Хокайдо, бе намерено живо, съобщиха световните информационни агенции.

Детето стигнало до полигон на националните сили за самоотбрана, където през всичките 6 дни се крило в една от постройките.

Момчето, което се казва Ямато Таноока, увери, че от 28 май се е намирало на полигона в района на селището Сикабе, поясниха от полицията. Впечатляващото е, че през цялото това време в относителна близост със сградата бяха проведени спасителни операции с участието на полицията и армията, но едва сега детето бе намерено. То показало признаци на изтощение и дехидратация и бе откарано с хеликоптер в болница в Хакодате. По ръцете и краката му има одрасквания, но не е установено да има сериозен риск за здравето му.

Полигонът се намира на 4 км от мястото, където детето било изоставено. За щастие в постройката, в която то се скрило, имало питейна вода. Шест дни полицаи, пожарникари и военнослужещи претърсвали гората край селището Нанае в северната част на остров Хокайдо, търсейки безследно изчезналия малчуган.

На 28 май Ямато Таноока, по-голямата му сестра и родителите им се разхождали, но майката и бащата загубили търпение заради поведението на малчугана, който хвърлял камъни по автомобили и минувачи.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg