Полицейско куче загина в патрулка. Инцидентът е станал на 14 август, но Районното управление на Лонг Бийч е съобщил за него близо 10 дни покъсно, предаде bTV. 6-годишното полицейско куче Ози загина от прегряване, след като беше оставено в патрулка в Калифорния, САЩ, съобщават медиите зад Океана.

Инцидентът е станал на 14 август, но Районното управление на Лонг Бийч е съобщил за него близо 10 дни по-късно. Ози и полицаят, който е отговарял за него, не са били на смяна във въпросния ден, въпреки това кучето е било оставено в служебния автомобил. Според местните медии, температурите тогава са били около 28°C. Не е ясно колко дълго животното е било в оставено в горещата кола, но запознати казват, че дори няколко минути могат да бъдат фатални.

Разследващите инцидента посочват, че полицейските автомобили са снабдени с терморегулатор, който може да се включи от разстояние. Не е ясно обаче защо, след като градусите в колата са се повишили, мобилното приложение не е сигнализирало за това.

След инцидента мерките за сигурност са завишени. Униформените, които отговарят за полицейски кучета трябва да проверяват изправността на климатиците в колите си преди всяка смяна.