Почина саксофонистът Rolling Stones Боби Кийс, който от дълги години свири с бандата. Култовата група се раздели с една от легендите си.  Той е издъхнал заради цироза на черния дроб.

Музикантът е роден в Тексас пред 1943 година. Той е работил с легенди като Бъди Холи, Джон  Ленън, Ерик Клептън и Джо Кокър. Саксофонистът ще бъде запомнен със солото си в парчето на Rolling Stones  'Brown Sugar от албума им Sticky Fingers. Кийс се среща с бандата през 60 – те. Тогава музикантът  се възмутил  от кавъра на  Стоунс на парче на Бъди Холи.

"Аз казах: Хей това е песен на Бъди. Какви са тези бледи, говорещи  смешно и със слаби крака  пичове, които правят пари от песента на Бъди", разказа преди време музикантът. 

Въпреки критиките  Кийс става приятел с членовете на групата, като свири в много от техните албуми."The Rolling Stones са  съкрушени от загубата на своя много скъп  приятел и легендарен музикант Боби Кийс", се казва в изявление на бандата.  "Боби има уникален принос за групата от 1960 г.  Насам и ще ни липсва много", пише в съобщението.

TrafficNews.bg