
Италианският химик Франческо Ривела, известен като "бащата на Нутела", почина на Свети Валентин на 97 години, съобщава Daily Mail.
Ривела не е изобретателят на "Нутела" сама по себе си. Историята на пастата започва през далечната 1946 г., когато поради недостиг на какао, италианският сладкар Пиетро Фереро (основателят на Ferrero) започва да добавя лешници към шоколада, създавайки първо твърда "паста джандуха", а след това кремообразна версия.
Въпреки това Ривела, който дойде във Ferrero в следвоенните години, усъвършенства рецептата, правейки "Нутела" такава, каквато я познаваме днес.
Още от категорията

Путин и Макрон с първи разговор от 3 години насам

Сенатът на САЩ прие бюджетния "мегазакон" на Тръмп

Докладчик на ООН обвини Израел в апартейд и геноцид
Акценти






Градове с бъдеще: Къде си струва да инвестираш днес?


Решено: ЕВН повишава цената на тока с 3.6% от днес
