
Италианският химик Франческо Ривела, известен като "бащата на Нутела", почина на Свети Валентин на 97 години, съобщава Daily Mail.
Ривела не е изобретателят на "Нутела" сама по себе си. Историята на пастата започва през далечната 1946 г., когато поради недостиг на какао, италианският сладкар Пиетро Фереро (основателят на Ferrero) започва да добавя лешници към шоколада, създавайки първо твърда "паста джандуха", а след това кремообразна версия.
Въпреки това Ривела, който дойде във Ferrero в следвоенните години, усъвършенства рецептата, правейки "Нутела" такава, каквато я познаваме днес.
Още от категорията

Две силни земетресения разлюляха Турция


Нов потоп в Италия – обявиха червен код за проливни дъждове
Акценти





Назначиха Димитър Колев за зам.-управител на ВиК – Пловдив



Делото за убийството в Цалапица пропадна! Бизюрев е болен
