На 86-годишна възраст е починала в Париж една от най-интересните артистични и светски персони у нас през 90-те и първите години на новия миленуим - Джулия Бул. Тъжната новина съобщи журналистът и преподавател проф. Любомир Стойков в профила си във Фейсбук.

Голяма част от своя живот родената в Пловдив Юлия Христова живее в Париж. Съпруга е на Жан Бул - една от най-влиятелните личности във френския медиен свят и шоубизнес.

Ето какво разказва Стойков за нея:

Дълги години в посткомунистическа България тя и Христо Куртев бяха звездна двойка и еталон за стил и безупречен маниер. Не е широко известно, че тази изключително елегантна българка е учила заедно с Ив Сен Лоран в Школата към Синдиката на висшата мода в Париж.

Още по-малко са онези, които знаят, че именитата ни сънародничка е работила в ателието на мадам Карвен в Париж цели две години.

По-известен е фактът, че безсмъртната песен "Джулия" на Емил Димитров е посветена на нея.

Имах привилегията да бъдем много добри приятели и се радвах на нейните визити на многобройните модни и лайфстайл събития, които организирах, и на които винаги я канех през годините - наградите Златна игла, премиерите на Алманах на българската мода, представянето на прочутия аромат "Булгари блу" и др.

Обичаше да казва, че е родена облечена. Лично ми е споделяла, че стилът й е от категорията "боншик" и, че като славянка, винаги е държала да влага във външността си чрез ярките цветове "повече усещане за празник и за светлина"...

Поклон пред паметта й! Нека да почива в мир