Tурските власти са арестували петима души, свързани с 22-годишния нападател, който преди ден простреля руския посланик в Турция Андрей Карлов. Повечето от задържаните са негови близки от родния му град Сок в Западна Турция, които пътуват към Анкара за разпит.

Засега няма данни нападателят да е свързан с терористична групировка. По време на покушението той крещял "Не забравяйте Алепо, Не забравяйте Сирия".

Убиецът на руския посланик бил турски полицай

Международната общност заклейми показното убийство на дипломата. „След атаката, разговарях с господин Путин и двамата сме единодушни, че това е провокация. Руската страна поиска да се включи в разследването, като изпрати свой екип и ние се съгласихме”, коментира турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган.

„Този престъпен акт е провокация, която цели да срине нормализирането на отношенията между Русия и Турция и да провали мирния процес в Сирия, с активното участие на Русия, Турция и Иран. Отговорът може да бъде само един - да засилим борбата с тероризма”, категоричен беше Владимир Путин, президент на Русия.

Междувременно имаше и друг инцидент със стрелба в Турция. Въоръжен мъж откри огън пред сградата на американската мисия в Анкара, след което беше арестуван.

Видео от нападанието ГЛЕДАЙТЕ ТУК


Първата новина за атентата четете ТУК

TrafficNews.bg