Двама палестинци убиха четирима и раниха петима, след като откриха стрелба в центъра на Тел Авив в сряда вечерта, предаде Франс прес.

Впоследствие нападателите са задържани от израелската полиция. Те са идентифицирани като братовчеди от село Ятта, намиращо се близо до град Хеброн на Западния бряг.

Нападението е станало близо до популярния открит пазар в оживения квартал „Сарона“ в Тел Авив. Стрелбата бе открита срещу клиенти на ресторант в оживена търговска зона, съвсем близо до израелското министерство на отбраната и Генералния щаб на армията.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху свика заседание на военно-политическия кабинет. Френският президент Франсоа Оланд осъди атаката и я окачестви като „отвратителен атентат“.

„Франция поднася съболезнованията си на семействата на жертвите и изразява пълната си подкрепа към Израел в борбата срещу тероризма“, се казва в съобщение на френското президентство.

САЩ също заклеймиха стрелбата. „САЩ осъждат остро ужасната терористичната атака в Тел Авив. Тези малодушни нападения срещу невинни граждани не могат да бъдат оправдани“, заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg