Отвлеченият египетски самолет е кацнал в Ларнака, потвърдиха кипърските власти. На летището има отвлечен самолет, текат преговори, това се казва в съобщението.

"Ние разследваме евентуално отвличане на  № MS181, който кацна на летището в Ларнака тази сутрин. Това е написала на профила си в Twitter бившият еврокомисар Андрула Василиу преди час.

Полетът се е приземил в 08:50 часа местно време, според новинарския сайта на Кипър Mail. Той е граждански, смята се че на борда има 85 пътника.

Според последното съобщение на комисар Василиу, похитителите са поискали всички полицейски сили да напуснат района на летището, за да освободят жените и децата от самолета.

Самолетът е бил отвлечен и се приземи на летището в Ларнака в Кипър, потвърждава и полицейската пресслужба на острова пред CNN.

От Egyptair написаха съобщение на странцитите си в социалните мрежи, което гласи: "Вътрешният полет от летище Бурдж ал-Араб в северния египетски град Александрия до столицата Кайро, летище Ihab Raslan, на гражданската авиация с регистрация - Airbus 320 Egyptair № MS181, има най-малко 81 души на борда е отвлечен и приземен в Ларнака, Кипър."

В изявление на египетското министерство на гражданската авиация се съобщава, че пилотът Омар Ел Галам е бил заплашен от пътник. Пасажерът показал колан с експлозиви и принудил екипажа на самолет да кацне в Кипър.

Още по темата вижте тук.

TNS.bg