Двама души бяха убити, а други трима ранени по време на стрелба близо до държавния университет в Алабама, съобщава Ню Йорк пост, цитиран от dnes.bg. Екипите на полицията са открили един човек, който е бил смъртоносно ранен, когато са реагирали на подадения сигнал. След като е извършен оглед, е открит втори прострелян мъж, който веднага е транспортиран до местна болница, където по-късно е починал. Други двама души също са сериозно ранени. Регистрирана е и пета жертва, но пострадалият е без опасност за живота.

Президентът на държавния университет в Алабама заяви, че стрелбата е станала в бизнес сграда извън кампуса. Уверяваме се, че този инцидент със стрелба не се е случил в университета, а в бизнес сграда наблизо, коментира президентът Куинтън Рос-младши.

Ръководството на университета работи в тясно сътрудничество с полицейското управление в Монтгомъри, за да се определят подробностите на този инцидент. Нашите молитви са със семействата и приятелите на жертвите в тази стрелба, казва още той.