Всеки ден 59-годишният бездомник Крис сядал на улица в Сидни със своята очарователна спътничка – плъх на име Луси. Мъжът винаги добродушно общувал с минувачите, а забавният плъх с удоволствие ги забавлявал. Но съвсем наскоро някой откраднал Луси.

Тази история сподели местната жителка Елисън. Тя всеки ден наблюдавала как 59-годишният бездомник радостно общувал с хората на една от пешеходните улици. Един ден тя видяла, че тъжният Крис седи сам. Тя се приближила и забелязала табелка, на която пише: „Тази събота откраднаха моя плъх, на име Луси. Тя има черно-бяла козина с кафяво петно“, написал Крис.

Мъжът й обяснил, че питомката му е открадната от малка кутийка, в която я е бил сложил, когато отишъл до тоалетната. Елисън била възмутена от това и получила поддръжката на хиляди потребители в социалните мрежи.

Докато историята се разпространява в интернет, Крис се е свързал с полицията. Органите на реда са обещали да проверят уличните камери за наблюдение, но за съжаление, все още няма никаква информация.

Превод и редакция: Trafficnews.bg