Съдът в Манхатън постанови американският актьор Алек Болдуин да премине курс за контрол на гнева. Причината е спор за паркомясто през 2018 г., когато той удари друг паркиращ.

60-годишният актьор, известен с превъплъщенията си в ролята на Доналд Тръмп в телевизионното комедийно шоу "На живо в събота вечер", бе осъден за хулиганство, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Болдуин се призна за виновен. Съдът реши Болдуин да заплати глоба от 120 щатски долара и да премине през споменатия курс, след което отново да се яви в съда на 27 март. На влизане в съдебната зала Болдуин мина покрай събралите се репортери, без да коментира. Той носеше тъмен костюм, бяло палто, шал и очила, пише dir.bg.

Болдуин беше арестуван за на 2 ноември м.г. заради инцидента с мястото за паркиране. Тогава беше обвинен за хулиганство, а на 26 ноември бе призован и се яви в съда. Тогава той отрече обвиненията.

"Обикновено не коментирам толкова колосално скалъпени неща като днешната история",написа Болдуин след инцидента в Туитър. "Твърдението, че съм ударил някого с юмрук, заради място за паркиране, е невярно. Искам да заявя това най-официално."